مقالات

بررسی مزایا و معایب چیلر

بررسی مزایا و معایب چیلر

چیلر ها دستگاه های سرمایشی هستند که در صنایع مختلف و همچنین ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. این سیستم ها به دو نوع چیلر های جذبی و تراکمی تقسیم می شوند که هر یک مزایا و معایب خود را دارند. مزایا چیلر تراکمی  و جذبی باعث از بین رفتن برخی محدودیت ها در صنایع مختلف می شود. در ادامه به بررسی مزایا و معایب چیلر تراکمی و جذبی می پردازیم. در صورتی که میخواهید اطلاعاتی در ارتباط با فروش مینی چیلر داشته باشید مجموعه داتیس کار مشاوره خوبی به شما خواهد داد.

 

مزایای چیلر تراکمی

چیلر های تراکمی از کنداستور، کمپرسور و اواپراتور تشکیل شده اند که با ایجاد تراکم در هوا باعث خنک سازی محل می شوند. مزایای این سیستم چیلر بدین قرار است:

  • مقیاس پذیری: تعداد فن کویل ها (بارها) روی چیلر مرکزی (چیلر) عملاً تنها با بهره وری آن محدود می شود.
  • حداقل حجم و مساحت: سیستم تهویه مطبوع یک ساختمان بزرگ می تواند شامل یک چیلر واحد باشد که حداقل حجم و مساحت را اشغال می کند، نما به دلیل عدم وجود واحدهای تهویه مطبوع خارجی بدون تغییر باقی می ماند.
  • فاصله تقریباً نامحدود بین چیلر و فن کویل: طول خطوط می تواند به صدها متر برسد، زیرا با ظرفیت حرارتی بالای سیال انتقال حرارت، تلفات ویژه در هر متر خطی مسیر بسیار کمتر از سیستم های دارای گاز مبرد است .
  • هزینه سیم کشی: برای اتصال چیلر ها و فن کویل ها از لوله های معمولی آب، شیرهای قطع کن و … استفاده می شود. متعادل کردن لوله های آب، یعنی متعادل کردن فشار و سرعت جریان آب بین فن کویل های جداگانه، بسیار ساده تر و کم هزینه تر از سیستم های گازی است.
  • ایمنی: گاز مبرد در چیلر متمرکز می شود این امر باعث می سود چیار روی پشت بام یا مستقیماً روی زمین نصب شود. در آشنایی با مزایا چیلر توجه به ایمنی ضروری است.  حوادث سیم کشی در داخل ساختمان محدود می شود که می تواند با دریچه های خاموش کننده خودکار کاهش یابد.

 

معایب چیلر تراکمی

  • یکی از معایب سیستم چیلر تراکمی این است که مناسب تهویه نیستند: آن ها هوا را در هر اتاق خنک می کنند، اما بر گردش هوا تأثیر نمی گذارند.
  • چیلر تراکمی دارای تجهیزات سنگین (تا 15 تن) است. در عمل، این به معنای نیاز تقریبا بی قید و شرط به استفاده از قاب های تخلیه برای توزیع جرم چیلر در یک منطقه بزرگ با انتخاب نقاط پشتیبانی قابل قبول است. قاب های استاندارد همیشه برای هر مورد خاص مناسب نیستند، بنابراین، اغلب، طراحی خاصی مورد نیاز است.
  •  استفاده از خنک کننده بدون یخ به طور متوسط ​​بین 15-20 درصد باعث کاهش راندمان سیستم خنک کننده می شود.

 

مزایای چیلر جذبی

در معرفی مزایا و معایب چیلر جذبی ابتدا به تعریف کوتاهی از آن می پردازیم. چیلر جذبی دستگاهی است که با نیروی الکتریکی یا گرمایی اقدام به خنک سازی فضا از طریق دریچه ها یا به طور مستقیم می کند.
برخلاف چیلر های معمولی، چیلر های جذبی  از جمع آوری گرمای اتلاف حاصل از سایر فرآیندها یا تجهیزات برای هدایت فرآیند ترمودینامیکی استفاده می کنند که اجازه می دهد آب سرد شود و برای نیازهای مختلف  توزیع شود.

به جای مبرد های معمولی، آب معمولاً با آمونیاک یا لیتیوم بروماید مخلوط می شود و لیتیوم بروماید به دلیل سمی نبودن در این گونه دستگاه ها بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.

 

مزایای این چیلر بدین قرار است:

  • سهولت استفاده: در تمام طول سال به طور خودکار پارامترهای تنظیم شده در هر اتاق را طبق مقررات بهداشتی حفظ می کند.
  • انعطاف پذیری سیستم: فاصله بین چیلر و فن کویل تنها با ظرفیت پمپ محدود می شود و می تواند به صدها متر برسد.
  • مزایا چیلر جذبی از نظر اقتصادی: کاهش هزینه های عملیاتی.
  • مزیت زیست محیطی: مبرد بی ضرر.
  • مزایا چیلر جذبی از نظر ساخت و ساز – انعطاف پذیری چیدمان، حداقل فضای قابل استفاده برای قرار دادن واحد تبرید، زیرا می توان آن را روی پشت بام، کف فنی ساختمان ها، در حیاط نصب کرد.
  • مزایا چیلر جذبی از نظر صوتی – طراحی واحد کم سر و صدا.
  • ایمنی: خطر سیل با استفاده از شیرهای خاموش محدود می شود.
  • یکی از اصلی ترین مزایای سیستم چیلر جذبی این است که چیلر های جذبی می توانند به عنوان منبع تامین سرما عمل کنند، اما همچنین در حالت معکوس چرخه تبرید یا آب، به عنوان یک پمپ حرارتی کار می کنند که در فصل سرد مورد نیاز است.

 

آشنایی با معایب چیلر جذبی

 

 راندمان کمتری نسبت به چیلر های تراکمی دارند.  وزن و ارتفاع بیشتری از نوع تراکمی داشته و در نتیجه جای زیادی را اشغال می کنند.

 

چرا مزایا چیلر ها مهم هستند؟

هیچ فرآیند صنعتی، ماشین یا موتوری 100% کارآمد نیست و گرما رایج ترین محصول جانبی این ناکارآمدی ها است. اگر این گرما حذف نشود، به مرور زمان تجمع می یابد و باعث کاهش کارکرد، خاموش شدن تجهیزات و حتی خرابی زودهنگام آن ها می شود.

استفاده از چیلر برای تامین سرمایش مزایای متعددی دارد. یک چیلر دما و فشار ثابتی را برای فرآیند صنعتی شما فراهم می کند.

حذف متغیرهای دما و فشار، توسعه و بهینه ‌سازی فرآیند را ساده می ‌کند و محصول با بالاترین کیفیت را تضمین می ‌کند. یک چیلر، سیستم خنک کننده را به گردش در می آورد. کارکرد چیلر هزینه مصرف آب را به حداقل می رساند که می تواند در مدیریت درآمد ها بسیار کار آمد باشد.

 مشاوره داتیس کار

دریافت مشاوره جهت آشنایی با مزایا و معایب چیلر

بهترین مرکزی که می تواند درباره مزایا و معایب چیلر به شما مشاوره بدهد داتیس کار است. این مجموعه با دارا بودن سال ها تجربه در زمینه سیستم های تهویه هوا و چیلر و فروش فن سانتریفیوژ جزو نمونه های کشور می باشد. برای پرسش و پاسخ می توانید ایمیل، شماره تلفن یا واتساپ داتیس کار را انتخاب کنید. این مجموعه در زمینه فروش چیلر هوا خنک نیز فعالیت دارند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 6 =